MOK – Muslimanski omladinski klub

Piše: dr Mersada Nuruddina Agović

Muslimanski omladinski klub (MOK) omladinska je organizacija koja se nalazi u okviru Islamske zajednice u Srbiji i čije se organizirano djelovanje prostire na prostoru cijelog Sandžaka. Njegov osnovni cilj jeste afirmacija moralnih vrijednosti i cjelokupnog života u skladu sa islamskim načelima. Sjedište mu je u Novom Pazaru i ima organe koji se nazivaju Omladinska šura, Omladinski medžlisi i Džematski omladinski odbori. Nedavno je uspješno završen projekat ‘Multimedijalni centar MOK-a’ gdje je u okviru Sinan-begove džamije u Gradskom parku uređen ured MOK-a i Multimedijalni centar, koji je na raspolaganju aktivnoj omladini. Prostorije se mogu koristiti za održavanje seminara i drugih edukativnih druženja, a u okviru njih nalazi se i video klub i biblioteka.

Akcije MOK-a su raznovrsne i kreću se od organiziranja tribina, debata, okruglih stolova, ramazanskih aktivnosti itd., pa sve do raznih socijalnih i humanih akcija.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.