Udruženje žena “Merjem”

Piše: dr Mersada Nuruddina Agović

Udruženje žena “Merjem” prvo je sandžačko udruženje žena koje je za svoj programski cilj uzelo moralni odgoj i očuvanje islamske porodice, te nezamjenjivu ulogu žene muslimanke u društvenoj zajednici.
Udruženje organizira tradicionalna bajramska sijela, ramazanske i druge serijale predavanja za žene, obilježavanje vjerskih i nacionalnih praznika od strane žena, tribine za žene na kojima preovladavaju teme koje obrađuju načine i metode koji pozitivno utiču na kvalitet života, ulogu žene u porodici, zajednici i društvu. Ovo udruženje temeljito tretira ulogu žene kao vjernice, supruge, majke, odgajateljice, zaposlenice, aktivistice.. Njegove predstavnice i članice često su gošće televizijskih programa, gdje široj javnosti predstavljaju svoje spoznaje i iskustva i afirmišu moralna načela kojih se islamske porodice pridržavaju.

Udruženje žena “Merjem” sa sjedištem u Novom Pazaru ima svoje ogranke po drugim sandžačkim gradovima sa kojima koordinira u sprovođenju pomenutih brojnih aktivnosti. Njegovo uspješno dosadašnje djelovanje, po gledištu ostalih udruženja žena, otvorilo mu je put i za regionalnu i međunarodnu saradnju.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.