Udruženje žena “Merjem”

Piše: dr Mersada Nuruddina Agović

Udruženje žena “Merjem” prvo je sandžačko udruženje žena koje je za svoj programski cilj uzelo moralni odgoj i očuvanje islamske porodice, te nezamjenjivu ulogu žene muslimanke u društvenoj zajednici.
Udruženje organizira tradicionalna bajramska sijela, ramazanske i druge serijale predavanja za žene, obilježavanje vjerskih i nacionalnih praznika od strane žena, tribine za žene na kojima preovladavaju teme koje obrađuju načine i metode koji pozitivno utiču na kvalitet života, ulogu žene u porodici, zajednici i društvu. Ovo udruženje temeljito tretira ulogu žene kao vjernice, supruge, majke, odgajateljice, zaposlenice, aktivistice.. Njegove predstavnice i članice često su gošće televizijskih programa, gdje široj javnosti predstavljaju svoje spoznaje i iskustva i afirmišu moralna načela kojih se islamske porodice pridržavaju.

Udruženje žena “Merjem” sa sjedištem u Novom Pazaru ima svoje ogranke po drugim sandžačkim gradovima sa kojima koordinira u sprovođenju pomenutih brojnih aktivnosti. Njegovo uspješno dosadašnje djelovanje, po gledištu ostalih udruženja žena, otvorilo mu je put i za regionalnu i međunarodnu saradnju.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker