Ajkula rastrgla mladića na popularnoj plaži

Izvor: jutarnji.hr

Mlađi muškarac preminuo je u subotu u saveznoj američkoj državi Masačusets nakon napada morskog psa na plaži gradića Velflita, objavile su lokalne vlasti.

Prema lokalnim medijima muškarac star 26 godina, identifikovan kao Artur Mediči, ignorisao je upozorenja postavljena uz plažu i preminuo je u bolnici nakon subotnjeg napada, prenosi “Jutarnji list”.

To je prvi takav napad uz obale Masačusetsa još od 1936.

“Bio je miran i divan dan, kao stvoren za uživanje u moru. Odjednom smo vidjeli ogromnu erupciju vode, odletjela je u vazduh nekoliko metara. Vidio sam peraje…”, izjavio je jedan od zapanjenih svjedoka, koji su prizore na plaži opisali kao noćnu moru.

“U prvi mah sam pomislio da se ritao kako bi malo uzbrukao more oko sebe, nijesam vjerovao da je to zapravo napad. Ali već po govoru tijela drugih momaka koji su takođe bili u moru moglo se zaključiti da se nešto događa, da nešto nije u redu”, dodao je očevidac.

Prema prvim informacijama, prvi je u pomoć Arturu priskočio njegov brat, koji je takođe bio u moru.

Zasad nije potvrđeno koja vrsta ajkule je napala mladića, iako se pretpostavlja da je riječ o velikoj bijeloj ajkuli.

Na plaži udaljenoj nekoliko kilometara od ove nedavno je velika bijela ajkulaa napala jednog doktora, koji je preživio.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.