Al Jazeera i Google dogovorili saradnju

Posvećenost Medijske mreže Al Jazeere promociji inovacija u digitalnom novinarstvu postavlja je među vodeće partnere Googlea.

Al Jazeera i Google objavili su globalno partnerstvo, koje donosi najbolje od tehnoloških rješenja Googlea ovoj medijskoj kući.

Posvećenost Al Jazeere promociji inovacija u digitalnom novinarstvu postavlja je među vodeće partnere Googlea u regiji tržišta u nastanku.

S druge strane, cilj Googlea je ohrabrivanje razvoja održivih medijskih ekosistema kroz tehnologiju i inovacije.

Medijska kuća sa sjedištem iz Katara već dugo radi blisko s Googleom: određeni sadržaj dostiže do više od dva miliona pretplatnika kroz kanale Al Jazeere na YouTubeu, dalji plasman pomaže Google Newsstand, dok su investicije i optimizacija za mobilne uređaje doveli do toga da približno 70 posto publike efikasnije prati sadržaj preko mobitela i tableta.

Uz digitalnu transformaciju Al Jazeere, cilj partnerstva je pomoć u utvrđivanju Al Jazeerine pozicije među liderima emitera koji prednjače u digitalnom segmentu, kao i ubrzanje rasta ove kuće uz pomoć Googleove tehnologije.

Značajni resursi za partnerstvo

Ovo partnerstvo se fokusira na nekoliko ključnih područja: privlačenje i zadržavanje publike, kreiranje odličnog sadržaja za TV i mobilne uređaje, maksimiziranje prihoda od reklama i nadgradnja novinara digitalnim vještinama.

Obje kompanije planiraju premjestiti značajne resurse u ovo partnerstvo.

“Radujemo se partnerstvu s Medijskom mrežom Al Jazeera, kako bi u tu firmu donijeli najbolje što Google ima. Partnerstvo pokriva razna područja – rješenja monetizacije, platforme distribucije kao što su DoubleClick, YouTube, Cloude te obuku za korištenje digitalnih alata”, izjavio je Alfonso De Gaetano, direktor Googlea za globalna partnerstva na tržištima u nastanku.

Abdulla al Najjar, izvršni direktor za globalni brend i komunikacije Medijske mreže Al Jazeera, istakao je:

“Naša posvećenost korisnicima uvijek nas vodi da tražimo i koristimo najbolje tehnološke platforme na svijetu, a Googleov dokazani uspjeh na tom polju čini ga idealnim partnerom Medijske mreže Al Jazeera. Veoma se radujemo ovom partnerstvu s Googleom dok nastavljamo stvarati posebne vrijednosti za naše korisnike.#

Izvor: Al Jazeera

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.