Albanske majke iz Preševa zahvaljuju Vučiću za 18 hiljada eura

Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, posebno njen deo da se za svako četvrto dete majke nagrade sa 18.000 evra u desetogodišnjem periodu, piše preševska press agencija Presheva jonë, navodi se u saopštenju za medije.

U saopštenju se ističe da prema press agencija Presheva jonë iz Presevo, samo u Preševu trenutno oko 100 majki očekuje četvrto dete, a mnoge majke nadaju se, da će se isti tretman uvesti i za majke koje rode peto ili šesto dete.

Vlada Srbije je donela strategiju i mere za podsticaj populacione politike, objavio je u subotu predsednik Srbije Vučić.

Pored ostalih mera, rekao je, za prvo dete majke će dobijati 100.000 dinara jednokratno, a za drugo dete 10.000 dinara mesečno tokom dve godine, piše u saopštenju.

Za treće dete dobijaće se 12.000 dinara mesečno u toku deset godina, a za četvtro 18.000 dinara u periodu od 10 godina.

Naveo je da će to državu u prvom trenutku koštati 12 miliona evra, a da se nada da će biti i više. Sve mere se odnose na decu rođenu od 1. januara 2018. Godine, saopštava se.

(Danas)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.