Alžir gradi džamiju od milijardu dolara koja će moći primiti 35.000 ljudi

U Alžiru će uskoro biti završena gradnja moderne, ogromne džamije koja će oboriti rekord po veličini i raskošnosti kad su u pitanju dosadašnji vjerski objekti u ovoj zemlji.

Djamaa el Djazair ili u prevodu “Velika džamija Alžiraca” gradi se od 2011. godine i predstavljaju je kao treću najveću džamiju na svijetu, a spremna je da nadmaši onu u Maroku sa najvišim minaretom na svijetu od 61 metra.

Džamija je trebala biti otvorena u septembru ove godine, ali je njeno otvaranje prolongirano za decembar. U njenoj izgradnji učestvuje kompanija China State Construction Engineering Corporation.

Džamija će imati kapacitet da primi 35.000 ljudi, a mjesto za molitvu će biti toliko veliko da je u stanju da primi jedan mali grad.

Raskošna džamija na 374.000 kvadratna metra iznutra podsjeća na luksuzni hotel sa stepenicama, fontanama, balkonima, a imat će i vlastitu biblioteku sa hiljadama knjiga.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.