Američki mirovni posrednik ponižava Palestince

Palestinsko Ministarstvo vanjskih poslova kritikovalo je američkog mirovnog posrednika Jasona Greenblatta, optužujući ga da je odbacio svaku ulogu za Palestince u bliskoistočnom mirovnom rješenju.

Ministarstvo u saopćenju navodi da palestinska strana neće reagovati na bilo kakvu izjavu ili poziciju Greenblatta, posebno zbog njegovog ignoriranja Palestinaca i njihovih osnovnih prava.

Ministarstvo je saopćilo da je Greenblatt zauzeo snažan proizraelski stav i da je stekao velike simpatije među izraelskim ekstremnim desničarima.

U saopćenju se dodaje da su nedavne Greenblattove izjave “potvrdile da Palestinci u njegovim očima nisu dio političkog procesa niti je zainteresovan za njihovo mišljenje”.

Ministarstvo očekuje da će Greenblattov plan propasti jer niko u regiji neće pristati odbaciti palestinski faktor iz bilo kakvog mirovnog rješenja, navodi se u saopćenju.

“Greenblattov plan nema šansi na uspjeh”, zaključilo je Ministarstvo, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.