ANTHONY JOSHUA NOKAUTIRAO WLADIMIRA KLITSCHKA

Na prepunom Wembleyu pred 90.000 gledalaca održao se bokserski spektakl između Anthonyja Joshue i Wladimira Klitschka.

Joshua je u ovaj meč ušao kao vlasnik IBF titule koju je dva puta uspješno branio, a pored pomenute titule oba boksera borili su se za WBA i IBO titule. Pobjeda je pripala Joshui koji je imao fantastičnu 11. rundu u kojoj je nokautirao Klitschka.

Klitschko je prije ovoga meča imao skor od 64 pobjede (53 nokautom) iz 68 mečeva, dok je Joshua svih 18 dosadašnjih borbi riješio nokautom. Joshua je imao agilniji ulazak u meč i zadao je na samom početku jedan dobar kroše Klitschku.

Britanac je sjajnom tranzicijom otežavao svaki Klitschkov svaki agresivnije taktike koju bi obično pratila opasna kontra Joshue. Ipak Klitschko je početkom četvrte runde uhvatio ‘Joshuu’ na spavanju i zadao opasan udarac, no to nije dekoncentrisalo Britanca koji je u nastavku runde uzvratio Klitschku sa nekoliko podjednako dobrih udaraca vrativši momentum na svoju stranu, piše Sport1.

Borba je eksplodirala u petoj rundi koja je bila daleko najkvalitetnija. Sami početak pripao je Joshui koji je fantastičnom serijom udaraca poslao Klitschka na pod, ali se iskusni Klitischko brzo vratio u kolosijek i u završnoj fazi runde ozbiljno uzdrmao britanskog boksera koji je izgledao prilično izmoreno.

U šestoj rundi Klitschko uzvraća udarac i šalje Joshuu na pod, ali se Britanac uspijeva podići. Upravo je šesta runda bila runda u kojoj je jedan bokser, u ovom slučaju Klitschko napravio najveću razliku i dominirao uglavnom od početka do kraja.

Klitschko je preuzeo kontrolu nad mečom, ali u narednim rundama tempo borbe je pao, da bi od devete runde Joshua postepeno preuzimao kontrolu, što je kulminiralo u 11. rundi kada je dva puta slao Klitschka na pod, prije nego ga je i konačno nokautirao za 19. uzastopnu pobjedu u karijeri.

(Hayat/Foto: Sport1)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.