Appleov AirPower pad za bežično punjenje u prodaji za nekoliko dana

Glasine govore da će prodaja AirPower pada početi ovog mjeseca, odnosno krajem marta. Dobavljači su ubrzali proizvodnju ključne staklene komponente za pomenuti pad.

AirPower će imati maksimalnu izlaznu snagu od 29 W, dok bežični punjači za iPhone 8 i X imaju maksimalnu izlaznu snagu od 7,5 W. Kako će se to odraziti na punjenje zasad nije poznato, odnosno da li će snaga punjenja biti jednako podijeljena na tri uređaja ili će se, primjera radi, iPhone X brže puniti ukoliko se pad ne koristi istovremeno za punjenje Apple Watcha i AirPods slušalica.

Apple nije objavio nikakve detalje o AirPower padu otkako ga je najavio u septembru prošle godine. Zabrinjavajuća je i cijena koja prema glasinama iznosi 200 dolara. Osim toga, kako bi bežičnim putem punili slušalice AirPods, korisnici moraju kupiti i kućište koje košta 69 dolara, što će dodatno povećati cijenu Appleovog sistema za bežično punjenje.

Takođe, špekuliše se da bežično punjenje skraćuje vijek baterije za razliku od punjenja putem kabla.

Izvor: klix.ba

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.