BAJRAM JE DAN NAGRADE I RADOSTI, ZATO, NEKA SE VJERNICI RADUJU

Pohadjali smo ramazansku medresu cijeli mjesec. Učili smo kako biti poslušan Allahu i Njegovom poslaniku. Lijepo je bilo vidjeti čista i čestita srca kako se utrkuju ko će više i ljepše da učini dobrih djela.

Post, obavezni namazi, duha namaz, teravih i noćni namazi, zajednički iftari, zekat, sadaka, medjusobno gostoprimstvo, čašćenje i pomaganje, hatme Kur’ana časnog kroz mukabele i druge načine, prisustvovanje dersovima i predavanjima samo su neki od mnogobrojnih ibadeta koje su vjernici činili. Zato uoči i na samom Bajramu Plemeniti i Milostivi Gospodar dijeli nagradu Svojim iskrenim vjernicima, časti ih džennetom i oslobađa džehennemske vatre.

Muslimani na Sandžaku su u mjesecu ramazanu pokazali i još više izgradili svoje pojedinačne kvalitete koje polahko umrežavaju kroz vlastite institucije. Države koje imaju medju svojim stanovništvom muslimane se trebaju ponositi jer smo mi ljudi koji svima koriste a nikome ne štete.

U tim smislu svim muslimanima neka Bajram šerif mubarek bude.

Muftija sandžački

hfz. Abdurrahman ef. Kujević

 

Informativna služba Muftijstva

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.