BDZ se tranformiše u Stranku pravde i pomirenja – SPP!?

Kako spekulišu mediji, BDZ Sandžaka će se transformisati u Stranku pravde i pomirenja – SPP; Međutim, još uvijek nemamo zvaničnu potvrdu iz BDZ Sandžaka.

U intervjuu za Alo, Muftija Dr. Muamer Zukorlić je kazao:

“BDZ sada ide u totalnu reformu, čak idemo u smjeru reorganizacije, uključujući i promjenu imena i doradu programa stranke kako bismo bili do kraja prihvatljivi za bošnjačke i za nebošanjačke glasače.

Ponudićemo ime koje će predstavljati univerzalnost ideologije stranke. Izaći ćemo iz okvira etno-lokalnog ograničenja. Na beogradske izbore izlazimo u potpuno novom ruhu. Do tada ćemo imati i forimiranje gradskog odbora u Beogradu. Kongres stranke će se održati 30. decembra i tada će sve biti riješeno. Ako već insistirate, u imenu će biti riječ “pomirenje”, biće “pravda” kao temeljna odrednica ideologije naše strnake, koja je vrijednosno van konkurencije svih drugih pojmova.”

BDZ u Crnoj Gori je već donijela odluku o promjeni imena u Stranku za pravdu i pomirenje – SPP.

BDZ Sandžaka je najavila kongres stranke i totalnu reformu. Podsjećamo da je predsjednik BDZ Sandžaka, zvanično, još uvijek dr. Jahja Fehratović. Na kongresu stranke bi trebao biti izabran novi predsjednik.

Zukorlić je na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, osim u Sandžaku dobijao od 10 do 30 hiljada glasova Srba iz Beograda i Vojvodine, Albanaca iz Preševske doline, Roma i drugih pripadnika nacionalnih zajednica. Sada se stranka otvara za formiranje odbora koji će okupiti sve glasače koji podržavaju Zukorlićevu politiku.

Mediji SDP-SDA koalicije, zloupotrebljavaju najavu, ističući da se “Zukorlić navodno distancirao od bošnjaštva i pitanja Sandžaka” dok su koalicioni partneri Ljajić i Ugljanin, navodno jedini borci za Bošnjake i Sandžak. Međutim, Zukorlić konstantno u svojim gostovanjiam reprezentira Bošnjake, Sandžak i univerzalnost islama – u najboljem duhu. (pogledati posljednje emisije: Da se ne lažemo i Balkan info)

Zukorlić je jedini političar iz Sandžaka koji je stao u odbranu Izetbegovića, u hajci koja je uslijedila iz Beograda. Mediji SDP-SDA koalicije konstantno šire laži i bezuspješno pokušavaju okruniti ugled koji Muftija Zukorlić posjeduje u Sandžaku.

Iz BDZ Sandžaka nezvanično saznajemo da ova stranka posjeduje program za Sandžak, usvojen još 2016. Da ovaj čin nije osnivanje nove partije, kakva god bude odluka donijeta o novom imenu, već transformacije iste i da će stranka podjednako kao i do sada boriti za afirmaciju nacionalnog identiteta i za rješavanje statusa Sandžaka, što je u interesu svih naroda u Sandžaku i regionu.

Zanimljivo je da novi naziv, za kojeg se spekuliše, podsjeća na naziv partije Redžepa Taipa Erodgana: Stranka pravde i razvoja (AK parti).

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.