BDZ se tranformiše u Stranku pravde i pomirenja – SPP!?

Kako spekulišu mediji, BDZ Sandžaka će se transformisati u Stranku pravde i pomirenja – SPP; Međutim, još uvijek nemamo zvaničnu potvrdu iz BDZ Sandžaka.

U intervjuu za Alo, Muftija Dr. Muamer Zukorlić je kazao:

“BDZ sada ide u totalnu reformu, čak idemo u smjeru reorganizacije, uključujući i promjenu imena i doradu programa stranke kako bismo bili do kraja prihvatljivi za bošnjačke i za nebošanjačke glasače.

Ponudićemo ime koje će predstavljati univerzalnost ideologije stranke. Izaći ćemo iz okvira etno-lokalnog ograničenja. Na beogradske izbore izlazimo u potpuno novom ruhu. Do tada ćemo imati i forimiranje gradskog odbora u Beogradu. Kongres stranke će se održati 30. decembra i tada će sve biti riješeno. Ako već insistirate, u imenu će biti riječ “pomirenje”, biće “pravda” kao temeljna odrednica ideologije naše strnake, koja je vrijednosno van konkurencije svih drugih pojmova.”

BDZ u Crnoj Gori je već donijela odluku o promjeni imena u Stranku za pravdu i pomirenje – SPP.

BDZ Sandžaka je najavila kongres stranke i totalnu reformu. Podsjećamo da je predsjednik BDZ Sandžaka, zvanično, još uvijek dr. Jahja Fehratović. Na kongresu stranke bi trebao biti izabran novi predsjednik.

Zukorlić je na parlamentarnim i predsjedničkim izborima, osim u Sandžaku dobijao od 10 do 30 hiljada glasova Srba iz Beograda i Vojvodine, Albanaca iz Preševske doline, Roma i drugih pripadnika nacionalnih zajednica. Sada se stranka otvara za formiranje odbora koji će okupiti sve glasače koji podržavaju Zukorlićevu politiku.

Mediji SDP-SDA koalicije, zloupotrebljavaju najavu, ističući da se “Zukorlić navodno distancirao od bošnjaštva i pitanja Sandžaka” dok su koalicioni partneri Ljajić i Ugljanin, navodno jedini borci za Bošnjake i Sandžak. Međutim, Zukorlić konstantno u svojim gostovanjiam reprezentira Bošnjake, Sandžak i univerzalnost islama – u najboljem duhu. (pogledati posljednje emisije: Da se ne lažemo i Balkan info)

Zukorlić je jedini političar iz Sandžaka koji je stao u odbranu Izetbegovića, u hajci koja je uslijedila iz Beograda. Mediji SDP-SDA koalicije konstantno šire laži i bezuspješno pokušavaju okruniti ugled koji Muftija Zukorlić posjeduje u Sandžaku.

Iz BDZ Sandžaka nezvanično saznajemo da ova stranka posjeduje program za Sandžak, usvojen još 2016. Da ovaj čin nije osnivanje nove partije, kakva god bude odluka donijeta o novom imenu, već transformacije iste i da će stranka podjednako kao i do sada boriti za afirmaciju nacionalnog identiteta i za rješavanje statusa Sandžaka, što je u interesu svih naroda u Sandžaku i regionu.

Zanimljivo je da novi naziv, za kojeg se spekuliše, podsjeća na naziv partije Redžepa Taipa Erodgana: Stranka pravde i razvoja (AK parti).

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker