Besplatno ljetovanje za pribojske mališane

Deca iz porodica sa evidencije pribojskog Centra za socijalni rad, njih 55, kao i 40 članova Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu, letovaće i ove godine o trošku Opštine Priboj u odmaralištu u Sutomoru. Tim povodom, u četvrtak su sa predsednikom Opštine, Lazarom Rvovićem, potpisani ugovori kojima se omogućava nastavak dobre prakse iz prethodnih godina.

Ugovore sa Opštinom Priboj danas su potpisali direktor Centra za socijalni rad, Zoran Polić i predsednik Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu, Slaviša Šušanj, a njima se omogućuje letovanje o trošku Opštine za 55 dece sa evidencije Centra i 40 članova ovog udruženja.

Osim njih, ovog leta u odmaralištu će boraviti i deca sa KiM, što je omogućeno zahvaljujući uštedama koje su napravljene u budžetu, poput odricanja od svečarenja za Dan opštine Priboj. Prema rečima direktora ovog odmarališta, Aleksandra Mandića, za sada je planirano 11 smena, a u planu je i organizovanje 12. Prva smena dece će put odmarališta krenuti 7. juna, a poslednja bi trebalo da bude krajem avgusta ili početkom septembra. Takođe, ove godine biće uključena i jedna grupa dece iz Nove Varoši, takođe sa evidencije Centra za socijalni rad.

Slaviša Šušanj, predsednik Udruženja za cerebralnu i dečju paralizu, zahvalio se rukovodstvu Opštine u ime svih članova, ističući da je njima ovo jedini vid rekreacije. Takođe, treću godinu zaredom u odmaralištu će letovati deca bez roditeljskog staranja, iz hraniteljskih porodica i deca iz porodica korisnika usluga Centra za socijalni rad, u čije ime se zahvalio direktor Centra, Zoran Polić.

PP Media

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.