BKZ Sandžak u Offenbach-u gradi Islamski kulturni centar

Bošnjački kulturni centar Sandžak u Ofenbahu obavještava sve vjernike u domovini i dijaspori da je krenuo u projekat kupovine placa veličine 2000 metara kvadratnih, gdje se u budućnosti planira izgradnja Bošnjačkog kulturnog centra. Povod za ideju bila je nedavna posjeta predsjednika Mešihata IZ-e u Srbiji muftije dr. Mevluda ef. Dudića, koji je ohrabrujućim riječima poručio da Bošnjacima u Ofenbahu ne priliči da nemaju vlastiti objekat, obzirom da tamo žive vjerski i nacionalno veoma svjesni Bošnjaci. Nedavno je u posjeti boravio i Sead ef. Islamović upravo kroz predavanje govoreći o onima koji grade i održavaju Allahove kuće iskreno udjeljujući na Njegovom putu.

Ovo je radosna vijest za Bošnjake Njemačke, poručuju iz Ofenbaha, obzirom da fali još malo sredstava da se plac isplati. Ovim putem pozivaju sve Bošnjake da se dodatno uključe i svojim sredstvima pomognu da radovi što prije počnu.

SANA

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.