BMW postepeno otkriva novu Seriju 3

Izvor: B92

Njemački proizvođač objavio je “tizer” kojim najavljuje premijeru nove generacije svog najprodavanijeg modela.

Kako izgleda novi BMW Serije 3 saznaćemo najvjerovatnije u narednih nekoliko dana, s obzirom da se očekuje da ovaj automobil debituje na predstojećem auto-salonu u Parizu, početkom oktobra.

Do sada je novi model na fotografijama bio prekriven maskirnom folijom, a na “tizeru” je “kamuflaža” skinuta i nazire se prednji dio automobila ispod prozirne prekrivke.

Na novoj fotografiji se videspecifična LED dnevna svijetla i masivna maska hladnjak, a BMW Blog piše da je u pitanju visokoperformansna verzija M340i, koja će bit pozicionirana ispod sportskog top modela M3.

Prema nezvaničnim informacijama, novi M340i koristiće za pogon šestocilindarski 3.0 turbo benzinac sa oko 380 konjskih snaga, a snaga će se prenositi na sve točkove (xDrive) pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača.

Nova Serija 3 imaće bolje aerodinamičke karakteristike u odnosu na aktuelni model zahvaljujući smanjenom koeficijentu otpora vazduha (0,23), dok će masa vozila biti manja i do 55 kg, u zavisnosti od verzije.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.