BMW predstavio iX3 i najavio serijsku proizvodnju

BMW je premijerom koncepta na pekinškom salonu automobila najavio skori start proizvodnje potpuno električne izvedbe popularnog SUV-a.
iX3 predstavlja novi dizajnerski potpis prednjeg kraja, a ispod lima donosi petu generaciju električnog pogonskog sustava. Koncept nudi ukupnu snagu od 200 kW (272 KS), a zahvaljujući setu baterija kapaciteta 70 kWh ima doseg od oko 400 km, i to prema puno realističnijem WLTP standardu.
Kompatibilan je sa sustavima brzog punjenja snage do 150 kW, što znači da je za potpunu napunjenost baterija dovoljno tek pola sata.
Osim informacije kako će se ovaj model na cestama naći 2020. godine recimo i kako je BMW predvidio lansiranje modela iNext, a on će predstavljati vrh električne ponude, i to ne samo po pitanju bavarske kompanije. Zasad se tek nagađa kako će imati električni doseg od čak 700 km, ali i napredne sustave autonomne vožnje.
Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.