Caviarov iPhone X sa solarnim punjačem košta 4.555 dolara

Ruska kompanija Caviar je počela prodavati svoju verziju iPhonea X sa solarnim punjenjem po cijeni od 4.555 dolara.

Caviar je nazvao svoju verziju uređaja iPhone X Tesla, a svoje planove za ovaj projekt je najavio još u novembru prošle godine. S obzirom na činjenicu da Caviar ne proizvodi ni iPhone ni Tesline uređaje, funkcije iPhone X Tesle nisu direktno ugrađene u Appleov uređaj, nego se zapravo radi o kućištu koje se spaja s njim. To kućište na stražnjoj strani posjeduje solarni panel koji napaja sekundarnu bateriju, tako da korisnici mogu računati na znatno više energije. Caviar tvrdi da je kućište otporno na vodu i prašinu po standardu IP67.

Caviarovo prvo kućište ima ugraviran natpis “Made on Earth by Humans” te se time odaje počast Elonu Musku koji je poslao Teslin Roadster u svemir pomoću rakete Falcon Heavy kompanije SpaceX u februaru ove godine. Svako kućište posjeduje svoj produkcijski broj, a bit će proizvedeno ukupno 999 primjeraka.

Za 4.555 dolara kupci dobijaju iPhone X Teslu sa 64 GB interne memorije (sam iPhone X je uključen u cijenu), a dok model s 256 GB interne memorije košta 4.805 dolara.

Caviar je ranije proizveo Nokiju kojom je obilježen susret američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, a taj mobitel je koštao 2.500 dolara.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.