Caviarov iPhone X sa solarnim punjačem košta 4.555 dolara

Ruska kompanija Caviar je počela prodavati svoju verziju iPhonea X sa solarnim punjenjem po cijeni od 4.555 dolara.

Caviar je nazvao svoju verziju uređaja iPhone X Tesla, a svoje planove za ovaj projekt je najavio još u novembru prošle godine. S obzirom na činjenicu da Caviar ne proizvodi ni iPhone ni Tesline uređaje, funkcije iPhone X Tesle nisu direktno ugrađene u Appleov uređaj, nego se zapravo radi o kućištu koje se spaja s njim. To kućište na stražnjoj strani posjeduje solarni panel koji napaja sekundarnu bateriju, tako da korisnici mogu računati na znatno više energije. Caviar tvrdi da je kućište otporno na vodu i prašinu po standardu IP67.

Caviarovo prvo kućište ima ugraviran natpis “Made on Earth by Humans” te se time odaje počast Elonu Musku koji je poslao Teslin Roadster u svemir pomoću rakete Falcon Heavy kompanije SpaceX u februaru ove godine. Svako kućište posjeduje svoj produkcijski broj, a bit će proizvedeno ukupno 999 primjeraka.

Za 4.555 dolara kupci dobijaju iPhone X Teslu sa 64 GB interne memorije (sam iPhone X je uključen u cijenu), a dok model s 256 GB interne memorije košta 4.805 dolara.

Caviar je ranije proizveo Nokiju kojom je obilježen susret američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina, a taj mobitel je koštao 2.500 dolara.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adbloker detektovan

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker.