ČETIRI PORUKE ZA OPSTANAK DRUŠTVA

Izražavam zadovoljstvo zbog odluke predsjednika Republike Aleksandra Vučića o podršci majkama kroz mjesečne naknade za treće i četvrto dijete, čime je napravljen prvi važan iskorak u pogledu pravičnog tretiranja majki na osnovu koga se osigurava osnovni stub opstanka i napretka društva, a što predstavlja jedno od ključnih programskih načela Stranke pravde i pomirenja na kome smo posebno insistirali proteklih mjeseci.

Pored podrške majkama, a kako bi se zaustavila dalja demografska i migraciona erozija društva, neophodno je poduzeti hitne mjere u pogledu podrške selu kroz potpuno oslobađanje od poreza sela iznad 600 metara nadmorske visine i davanje poreskih olakšica od 40% za sela niže nadmorske visine.

U istom cilju, neophodno je formiranje Fonda za beskamatno kreditiranje mladih početnika u biznisu.

I na koncu, od prethodnih mjera je moguće očekivati rezultate ukoliko se hitno pristupi temeljnoj duhovnoj, moralnoj i mentalnoj obnovi društva, prevashodno kroz sistem obrazovanja, što podrazumijeva potpunu i suštinsku reorganizaciju obrazovnog sistema u kome bi učenik i student bili centralne figure tog sistema gdje bi iz obrazovnog procesa dobili generacije mladih  spremne da ponesu lične, porodične i društvene odgovornosti u budućnosti.

Predsjednik dr. Muamer Zukorlić

Narodni poslanik

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.