Crna Gora: Socijalno ugroženim ne može se isključiti struja

Odluka Vlade došla je nakon što je Elektroprivreda vraćena u državno vlasništvo izlaskom italijanske kompanije iz vlasničke strukture.

Crnogorska Vlada usvojila je Uredbu o opskrbi ranjivih kupaca električne energije, kojom socijalno ugroženim obiteljima električna energija ne može biti isključena i u slučaju neplaćenih računa.

Pojedine nevladine organizacije tražile su da se socijalno ugroženim obiteljima ne isključuje struja jer se često događalo da, posebno samohrane majke, ne mogu platiti visoke račune za struju, pa da djeca budu u mraku dok se ne organizira akcija prikupljanja pomoći, prenosi Beta.

Utvrđeni kriteriji

Odluka Vlade Crne Gore uslijedila je nakon što je Elektroprivreda vraćena u državno vlasništvo izlaskom talijanske kompanije A2A iz vlasničke strukture.

Kako je priopćeno nakon sjednice Vlade, utvrđeni su kriteriji za određivanje ranjivih kupaca električne energije koji su zdravstveno i socijalno ugroženi.

Također, određena je i visina subvencije za ovu kategoriju potrošača i granica mjesečne potrošnje električne energije za koju se može ostvariti pravo na subvenciju.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.