Čuvaj svoju osamu

San šejha Muhammed Hassana…

“Allah me je počastio da vidim u snu Imama Ahmeda. Nisam sa njim razgovarao, već sam ga samo gledao. To je bilo u pustinji u gradu Qassimu (ulemanski grad u Saudijskoj arabiji). Tu se nalazila velika skupina ljudi, Allah zna koliko li ih je samo bilo! Ja sam govorio: “Ko je ovo?” Kažu mi: “Imam Ahmed – Imam ehlus-sunneta.” Stajao je tu i bio je najviši od svih ljudi. Nosio je odjeću čiji su rukavi bili kratki a njegove ruke kao da sad gledam, imao je duge prste. Ljudi se razmaknuše i napraviše put da prođem, pa dođoh do njega i nisam ništa progovarao. Uzmem ga za ruku i poljubim je. Ono što je čudno jeste da je on to mrzio, ali nije povukao svoju ruku od mene. Počeo sam da plačem a moje suze natopiše njegovo ruku. Dobro se sjećam njegovih vene na rukama, kao da je sada preda mnom. Pogledam u njega gore visoko, rekao sam u sebi, posavjetuj me, reče mi samo dvije riječi braćo moja, Allah da nas okoristi sa njima: “ČUVAJ SVOJU OSAMU (sa svojim Gospodarom)!” Riječi, nadam se da će nam koristiti! “ČUVAJ SVOJU OSAMU!”

Ja kažem, kad bi svako od nas uzeo jedan vremenski period svaki dan u kojem bi se osamio sa svojim Gospodarom, u kojem bi se osamio sa svojom dušom, daleko od svoje porodice, svoje žene, svoje djece, svojih učenika, satelitskih kanala. Odredi sebi sahat vremena sa svojim Gospodarom, a ja ću vas obradovati da će te naći tragove tog jednog vremenskog perioda, makar on bio mali (20, 30, ili, 45 min.) u svome govoru, u svojim pogledima, u svojim djelima, u svome ponašanju, u svome moralu sa drugim stvorenjima širokih prsa.”

(Šejh dr, Muhammed Hassan, šefahullah)
(Preveo: Amir Duraković)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.