Da li je riječ o pregradi Jedžudža i Medžudža

Na Youtube kanalu objavljen je video kojem na se vidi misteriozni zid koji je daleko veći od Kineskog zida i najvećim djelom se nalazi ispod površine okeana. Arheologiji nije do sada poznato da postoji ovo što otkriva Google Earth.

“Svjetski zid” se proteže desetinama hiljada kilometara između dva pola, a na određenim rastojanjima postoji nešto što liči na kule, ili kapije.

Ibn Kesir je o zidu Jedžudža i Medžudža rekao: “Precizno se ne zna gdje je to mjesto. Pokušavali su pojedini vladari i historičari da tačno saznaju gdje je to mjesto. Tako je halifa Vasik poslao nekoliko vojskovođa sa vojskom da tragaju za zidom, precizno otkriju njegovu lokaciju i o tome ga obavijeste kad se vrate. Išli su iz mjesta u mjesto, od kralja do kralja dok nisu stigli do zida. Vidjeli su njegovu građevinu od gvožđa i čelika. Vidjeli su na njemu ogromna vrata zaključana velikim katancima. Vidjeli su ostatke mlijeka i meda na tamošnjoj kuli. Čuvaju ga stražari kraljevski. Visok je i istaknut. Ne može se ni njemu ni onome što je oko njega prići od brda. Zatim su se nakon odsustvovanja više od dvije godine vratili svojim kućama. Vidjeli su mnoge strahote i čuda.”

Uglavnom video je izazvao veliku pažnju većine a možete ga pogledati ispod ovog teksta.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.