Da li je riječ o pregradi Jedžudža i Medžudža

Na Youtube kanalu objavljen je video kojem na se vidi misteriozni zid koji je daleko veći od Kineskog zida i najvećim djelom se nalazi ispod površine okeana. Arheologiji nije do sada poznato da postoji ovo što otkriva Google Earth.

“Svjetski zid” se proteže desetinama hiljada kilometara između dva pola, a na određenim rastojanjima postoji nešto što liči na kule, ili kapije.

Ibn Kesir je o zidu Jedžudža i Medžudža rekao: “Precizno se ne zna gdje je to mjesto. Pokušavali su pojedini vladari i historičari da tačno saznaju gdje je to mjesto. Tako je halifa Vasik poslao nekoliko vojskovođa sa vojskom da tragaju za zidom, precizno otkriju njegovu lokaciju i o tome ga obavijeste kad se vrate. Išli su iz mjesta u mjesto, od kralja do kralja dok nisu stigli do zida. Vidjeli su njegovu građevinu od gvožđa i čelika. Vidjeli su na njemu ogromna vrata zaključana velikim katancima. Vidjeli su ostatke mlijeka i meda na tamošnjoj kuli. Čuvaju ga stražari kraljevski. Visok je i istaknut. Ne može se ni njemu ni onome što je oko njega prići od brda. Zatim su se nakon odsustvovanja više od dvije godine vratili svojim kućama. Vidjeli su mnoge strahote i čuda.”

Uglavnom video je izazvao veliku pažnju većine a možete ga pogledati ispod ovog teksta.

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker