Dan sjećanja na genocid u Srebrenici

Džemat Kolding u Danskoj

Džemati u Danskoj već dvadeset godina organiziraju Dan sjećanja na genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici. Jubilarnu godišnjicu ove godine preuzeo džemat Kolding čiji je predsjednik mr. Armin Adrović.

Među organizatorima je i Islamska zajednica Bošnjaka u Danskoj.

Skup je, ističu organizatori, od velikog značaja za Bošnjake, ali i za druge narode koji prolaze ili su prolazili kroz istu ili sličnu situaciju kao i Bošnjaci kroz historiju.

Među prisutnima bivši ministar odbrane BiH a danas savjetnik predsjedavajućog Predsjedništva BiH Selmo Cikotić, otpravnica poslova ambasade BiH u Danskoj Danijela Čolić, predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Alija Tabaković, izaslanik Rijaseta IZ u BiH Elvir ef. Hodžić, a manifestaciju podržao i prvi čovjek grada Koldinga Jørn Pedersen.

Svojim gestom još jednom potvrdio da su Bošnjaci narod koji je Danska dočekala i prihvatila na najbolji način. Mislio je, kaže, da se genocid počinjen u Srebrenici nikada nikome neće ponoviti ali ono sto se dešava drugim muslimanskim zemljama ubija svaku nadu.

Bošnjaci su, poručeno je, narod koji odlikuje jak karakter, čista vjera i ogroman moral i kao takav zaslužuje da opstane gdje god se nalazio. Skup otvorio hor Sabur iz Randersa.

Džemat Kolding Danska dodijelio je Zahvalnicu Sandžak TV za učešće i doprinos manifestaciji ‘Dan sjećanja na genocid u Srebrenici’.

  

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.