Delegacija Muftijstva sandžačkog posjetila Plav i Gusinje

Delegacija Muftijstva sandžačkog na čelu sa Muftijom sandzačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem posjetila je 04. 06. 2017. džemat u Plavu i Gusinju.

U pratnji Muftije bili su hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Haris Saračević, hfz. Elvedin Avdović i hfz. Hammad Prenča te student FIS-a Enes ef. Kurbardović.

Zajednički iftar priredio je Sead ef. Jasavić sa svojim vrijednim džematom u džamiji Sultaniji nakon čega se obratio Muftija Kujević govoreći o istinskoj sreći i podvlačeći da su najsrećniji ljudi na ovom svijetu vjernici.

Nakon toga, hafizi su se podijelili u dvije grupe i klanjali su teravih namaz sa hatmom (tj. džuzom) u džamiji Sultaniji u Plavu i Radončića džamiji u Gusinju.

Džamat je vidno bio radostan da su imali večeras posebnu priliku da klanjaju namaz baš onako kako se klanja u dva Harema u Meki i Medini za sandzačkim hafizima.

Nakon teravih namaza Muftija sandžački je govorio o vrijednosti ibadeta, Kur’ana i domovine u kojoj živimo te da nam je obaveza da sačuvamo i unapređujemo pozitivni muslimanski ambijent koji imamo.

Dužno poštovanje zaslužuju predsjednici Medžlisa IZ-e Plav i Gusinje te njihovi vrijedni imami na gostoprimstvu i lijepom dočeku.

Informativna služba Muftijstva

Vakat.me

Prikaži više

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Detektovan Adbloker (dodatak koji blokira reklame)

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker