Delegacija Muftijstva sandžačkog posjetila Plav i Gusinje

Delegacija Muftijstva sandžačkog na čelu sa Muftijom sandzačkim hfz. Abdurrahman ef. Kujevićem posjetila je 04. 06. 2017. džemat u Plavu i Gusinju.

U pratnji Muftije bili su hfz. Ferid ef. Fijuljanin, hfz. Haris Saračević, hfz. Elvedin Avdović i hfz. Hammad Prenča te student FIS-a Enes ef. Kurbardović.

Zajednički iftar priredio je Sead ef. Jasavić sa svojim vrijednim džematom u džamiji Sultaniji nakon čega se obratio Muftija Kujević govoreći o istinskoj sreći i podvlačeći da su najsrećniji ljudi na ovom svijetu vjernici.

Nakon toga, hafizi su se podijelili u dvije grupe i klanjali su teravih namaz sa hatmom (tj. džuzom) u džamiji Sultaniji u Plavu i Radončića džamiji u Gusinju.

Džamat je vidno bio radostan da su imali večeras posebnu priliku da klanjaju namaz baš onako kako se klanja u dva Harema u Meki i Medini za sandzačkim hafizima.

Nakon teravih namaza Muftija sandžački je govorio o vrijednosti ibadeta, Kur’ana i domovine u kojoj živimo te da nam je obaveza da sačuvamo i unapređujemo pozitivni muslimanski ambijent koji imamo.

Dužno poštovanje zaslužuju predsjednici Medžlisa IZ-e Plav i Gusinje te njihovi vrijedni imami na gostoprimstvu i lijepom dočeku.

Informativna služba Muftijstva

Vakat.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.