Dovite Allahu i za male i velike stvari i nemojte se stidjeti!

Kada dovite da pronađete izgubljene ključeve ili prođete na ispitu, također dovite i za velike stvari koje su vam potrebne u ovom i narednom životu.

Kada smo prije nekoliko godina bili u Mekki, mojoj nani su bila potrebna invalidska kolica. Upravo smo stigli u grad i dok smo izlazili iz taksija, jedno drugo smo pitali: “Gdje ćemo pronaći invalidska kolica?”

Proučili smo za njih kratku dovu. U roku od jedne minute, mladić je dotrčao do nas s kolicima, nije kazao ništa i otrčao je dalje. Nije bilo šanse da nas je mogao čuti, bio je predaleko od nas kako bi čuo naš razgovor. Gledali smo jedni u druge u potpunom čuđenju. I u maloj dovi kada smo poželjeli invalidska kolica, također smo imali i velike zahtjeve.

Kada dovite da pronađete izgubljene ključeve ili prođete na ispitu, također dovite i za velike stvari koje su vam potrebne u ovom i narednom životu. Čak i nešto tako jednostavno poput: “Moj Gospodaru, molim Te pomozi mi da nađem parking, i podari meni i mojim voljenim najveće deredže Dženneta”. Nikada ne znate kada će On odgovoriti na male i velike dove u istom trenutku.

Poslanik, s.a.v.s., je kazao: Uistinu, Gospodar tvoj je velikodušan i stidljiv. Ako njegov sluga podiže ruke ka njemu (u molitvi), on se stidi da ih vrati prazne. (Ebu Davud)

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Napisala: Merjem Amirebrahimi

Prijevod i obrada: IslamBosna.ba

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.