Dr. Fehratović – Podržavamo inicijativu za smjenu Vjerice Radete

Danas, 28.07.2018. godine u Centrali SPP-a u Novom Pazaru, održana je konferencija za medije na kojoj je govorio potpredsjednik SPP-a dr. Jahja Fehratović.

Govoreći o brojnim aktuelnim temama koje su prethodne sedmice uzdrmala javnost, dr. Fehratović se osvrnuo i na, kako kaže, šovinističke izjave Vjerice Radete, povodom smrti i dženaze “majke Srebrenice” Hatidže Mehmedović.

“Vrlo je važna inicijativa koja je potekla iz Skupštine Srbije da se Vjerica Radeta razriješi sa pozicije potpredsjednice Skupštine. Mi smo kao Stranka pravde i pomirenja podržali tu inicijativu, a nadamo se da će i drugi kolege poslanici podržati. Najnormalnije bi bilo i da podnese ostavku sa pozicije narodne poslanice, te časne uloge, jer zbog ovakvih šovinističkih izjava i djelovanja ona ne zaslužuje da nosi tu časnu funkciju”, istakao je dr. Fehratović, te pozvao i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da javno osudi izjave Radete i Dodika, jer kako navodi “samo na taj način možemo ići putem pravde i pomirenja”.

Dr. Fehratović se osvrnuo na događaje vezane za smrt “majke Srebrenice” Hatidže Mehmedović, istakavši da je odnos prema ovom događaju u mnogome odredio kurs djelovanja pojedinaca, te da je njena tragedija tragedija svih nas Bošnjaka.

On je komentirao i ostavka Meha Omerovića sa pozicije narodnog poslanika, poziv Sulejmana Ugljanina gospodinu Pacoliju, koju je okarakterisao igrom predizborne kampanje za BNV, te podsjetio na krađu izbora na prošlim izborima za BNV, što je okom kamere zabilježeno u Tutinu, mjestu Koniče, gdje se jasno vidi kako pojedinci pune kutije glasovima, gdje lista Ugljanina dobija jedan vijećnički mandat više od liste “Za Bošnjake, Sandžak i Muftiju”, i od tog trenutkaprivatizira BNV – zaključuje Fehratović.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.