Dr. Refik Šećibović postao član komisije za akreditaciju

Dr. Refik Šećibović imenovan je za člana Upravnog odbora Nacionalnog tijela za akreditaciju na prijedlog Ministarstvo prosvjete.

– Bio je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu 20 godina. Radio je i na nekoliko visokoškolskih ustanova u Srbiji i regionu, a bio je i pomoćnik ministra prosvete i sporta u Vladi Srbije – kažu u kabinetu Mladena Šarčevića.

Šećibović koji na Univerzitetu u Novom Pazaru radio kao Prorektor za izuzetnost, navodi da je angažovan zbog stručnosti.

– Želim da istaknem da sam sam tražio da radim na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. To što je njima rađeno sa akreditacijom je bio teror grupe ljudi koji su pokušavali da reketiraju odgovara Šećibović.

Narodni poslanik dr. Muamer Zukorlić vjeruje da Internacionalni univerzitet uskoro biti akreditovan, a nakon kadrovskih promjena koje će uslijediti u tijelima koja odlučuju o tome.

– Više puta sam rekao da će Internacionalni univerzitet biti akreditovan, ne zbog imenovanja Šećibovića, već zato što odlazi oligarhija koja ga je tendenciozno opstruirala, kaže Zukorlić.

O akreditaciji univerziteta inače odlučuju Komisija i direktor (po novim propisima) dok UO Nacionalnog tijela za akreditaciju kontroliše njihov rad.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.