Dr. Ugljanin podržalo zahtjev BiH za reviziju presude protiv Srbije

Bošnjačko nacionalno veće (BNV) podržalo je danas zahtjev Bosne i Hercegovine za reviziju presude Medjunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije za genocid.

Predsjednik BNV Sulejman Ugljanin pozvao je državne organe Srbije da iskoriste zahtjev BiH za reviziju presude kako bi “rasvijetlili zločine i razotkrili zločince i time obezbedili satisfakciju bošnjačkim žrtvama i zadovoljili pravdu”.

“Na taj način, državni organi Srbije mogu da skinu teret odgovornosti sa svih budućih generacija srpskog naroda za zločine nad Bošnjacima koji su počinjeni u njihovo ime”, kazao je Ugljanin na konferenciji za novinare u Novom Pazaru.

On je ocijenio da je to “najbolji način za vraćanje povjerenja Bošnjaka u državne organe Srbije, za vraćanje medjunacionalnog povjerenja izmedju Srba i Bošnjaka i uspostavljanja pravednog i trajnog mira na Balkanu”.

Ugljanin je izrazio očekivanje da će da Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i sve njene članice podržati taj stav BNV i time kako je rekao omogućiti uspostavljanje pravednog mira na Balkanu.

Izvor: SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.