Erdogan će predizborni skup u Sarajevu održati u dvorani Zetra

Iako je skup najavljen ranije, nije bilo poznato gdje će biti održan, uz nagađanja da bi to mogle biti dvorane “Mirza Delibašić” odnosno Skenderija ili “Juan Antonio Samarach” odnosno Zetra.

Kako je potvrdio organizator UETD (Unija evropsko-turskih demokrata), izabrana je Zetra koja može da primi 12.000 osoba, dok je teoretski maksimalni kapacitet čak 20.000 gledatelja. Time je olimpijska dvorana na prvom mjestu po kapacitetu među zatvorenim objektima.

Podsjećamo, 24. juna u Turskoj će biti održani vanredni parlamentarni i predsjednički izbori. Ovo će biti prvi izbori od referenduma o ustavnim promjenama kojim je prošle godine stvorena podloga za davanje većih ovlasti predsjedniku. Veće ovlasti turskog predsjednika stupit će na snagu tek nakon predsjedničkih izbora.

Njemačke, austrijske i holandske vlasti ranije su zabranile turskim političarima da ne teritoriji njihovih zemalja održavaju predizborne skupove. Događaj kojeg u BiH organizira UETD također je naišao na žestoke kritike.

Izvor: klix.ba
Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.