Erdogan: Neko je možda zadovoljan što su uništeni najljepši gradovi islamskog svijeta

“Ne predstavlja im problem to što danas od oružja koje su dali ubicama, stradaju Turci, Turkmeni, Kurdi, Arapi. Možda su i zadovoljni činjenicom da su u potpunosti uništeni najljepši gradova islamskog svijeta. No, historija je puna primjera koji pokazuju da sve baš i ne bude onako kako je planirano da bude”, poručio je Erdogan.

On je iznio i oštre kritike na račun Sjedinjenih Američkih Država (SAD), kazavši kako će oni koji teroristima gomilaju kamione pune oružja, shvatiti svoju grešku.

“Prevarili su se oni koji nas misle pokoriti ubicama koje šalju na nas. Naš narod, niti će odustati od svoje nezavisnosti, niti od jedinstva, niti od svojih ciljeva. Oni koji je teroristima, ovdje u našoj blizini, gomilaju hiljade kamiona punih oružja i municije, kao što je to bilo ranije i u drugim zemljama, shvatit će svoju grešku kada se to oružje vrati u ruke pravih vlasnika”, poručio je Erdogan.

(sandzacke.rs)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.