Erdogan šokirao sve izjavom o Trampu

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da mnogi u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi nazivaju novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa “diktatorom” jer nije bio kandidat koga su oni podržali.

Erdogan je optužio demonstranate protiv Trumpa u zapadnim zemljama da ne poštuju demokratiju niti rezultate izbora u SAD.

– U Americi su Trumpa počeli da nazivaju diktatorom. U različitim zemljama Evrope izašli su na ulice i počeli da govore ‘diktator’. Zašto ne poštuju rezultate s birališta – upitao je Erdogan na sastanku Organizacije za islamsku saradnju (Committee for Economic and Commercial Cooperation of the Organization of the Islamic Cooperation (COMCEC) u Istanbulu.

Erdogan je sugerirao da se svaki lider koji ne služi interesima zapada proglašava despotom.

– Da li nazivaju nekoga diktatorom? Onda treba da mislite suprotno. Ta osoba je dobra – kazao je Erdogan, a prenosi Daily News.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.