Facebook Messenger uvodi sjajnu novost za svoje korisnike

Facebook Messenger jedna je od najpopularnijih aplikacija za komunikaciju na svijetu. Iako je mnogim mogućnostima daleko ispred konkurenata, Facebook se neprestano trudi svoju aplikaciju učiniti još boljom, a sve kako bi zadovoljio svoje korisnike. U moru kritika koje su posljednjih tjedana upućene na račun Facebooka, promiču nam sjajne stvari koje rade inženjeri Facebooka. Među najnovijim pothvatima je nadogradnja Facebook Messengera koji je sada dobio kvalitetniji video prikaz i mogućnost 360 stupanjskog videa.

Video od 360 stupnjeva nije više nikakva novost za Facebook aplikaciju, ali ga do sada još uvijek nismo susretali unutar Messengera. To se mijenja s najnovijom nadogradnjom te aplikacije, koja će korisnicima omogućiti pregledavanje i dodavanje 360 videa. Samo dodavanje za korisnike neće biti nimalo kompliciranije od dodavanja obične fotografije ili video materijala. Za pregled videa koristiti će se mogućnost rotiranja koja je poznata i s Facebooka, a takvi će video uradci biti označeni kružićem kako bi se znalo da se radi o 360 stupanjskom videu.

U ovoj nadogradnji stiže i još jedna novost, a to je rast rezolucija video materijala. Nedavno je Messenger u svijetu fotografija prešao na rezoluciju od 4K, a sada su odlučili kako će za video materijale početi koristiti 720p rezoluciju. Time korisnici dobivaju još više mogućnosti za kvalitetniju komunikaciju, odnosno za dijeljenje kvalitetnijih video materijala. Pitanje je hoće li to povećati udio korištenja videa na području komunikacije?

Ove nadogradnje za početak će biti dostupne u 18 zemalja svijeta, kao što su SAD, Kanada, Velika Britanija, Australija, itd. Vjerujemo kako će ovaj potez naići na odobrenje korisnika i kako će vrlo brzo iskoristiti blagodati kvalitetnije video komunikacije. Valja još samo napomenuti kako nadogradnja stiže i na Android i na iOS uređaje. Za sada nije poznato da li će se i kada pojaviti i na pametnim telefonima hrvatskih korisnika.

Piše: M.Ž.

Izvor: pcchip.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.