Fotografija koja je uznemirila čitav region: “Princezo, oprosti nam”

Izvor: Blic.rs

Fotografija djevojčice migranta koja spava na ruksaku, na mokroj livadi, umorna od pješačenja ka Graničnom prelazu Izačić, a koju je načinila reporterka N1 Snežana Mitrović, obišla je region.”Ne mogu danima da se nasmijem iz srca. Nikome osim svome djetetu. Paralizovana mi duša i srce. Mogu samo da držim svoje čedo u rukama i budem srećna što je živ i zdrav. On ima topli dom. Topli krevet. Hranu. Zdravlje. Igračke. Ima naše čedo i prijatelje u obdaništu. A mi imamo beskrajnu sreću što imamo njega. I što smo u toplom domu. Što imamo krevet. Hranu. Zdravlje… Usijane glave. Zlotvori. Neljudi. Monstrumi. Nisu dozvolili da ona večeras spava u toplom domu, krevetu, da jede toplu hranu i da se igra sa vršnjacima. Imaš ti princezo malena, više srca i hrabrosti od cijelog Svijeta! Oprosti nam…” – napisala je Lejla Kraljević, piše N1.

“Na fotografiji je mala migrantkinja fotografisana negdje u okolini Bihaća kako spava na mokroj livadi, čekajući umjesto princa neki humaniji svijet da joj nađe smeštaj, da može da legne u topao krevet, da se ugrije, da ide u školu.. Odmara od pređenih hiljada kilometara na kojima je odrasla, uz isto toliko poniženja uz put. Prolazeći pokraj gradova u kojima njene vršnjakinje imaju svu pažnju svijeta. U gradove ih ne puštaju…” – napisao je Aleksandar Trifunović.

Ovo su samo neki od komentara na fotografiju koja je obišla region i potresla mnoge ljude. Podsjetimo, grupa migranata s porodicama, među kojima je mnogo djece, juče su iz prihvatilišta Sedra pješke krenuli ka graničnom prelazu Izačić, granici između Hrvatske i BiH.

Blizu prelaza su prenoćili, a hranu vodu i toplu odjeću donjeli su im mještani. Oni su i danas blizu graničnog prelaza u nadi da će ih hrvatska policija pustiti da pređu u Evropsku uniju i nastave put ka zapadu.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.