Gimnazija osmacima predstavila novi IT smer

Novopazarska Gimnazija pored već uobičajene strukture i smjerova, u školskoj 2018/2019. upisaće jedno odjeljenje na novi IT smjer, za učenike sa posebnim sklonostima za informatiku i računarstvo. Važne informacije za novopazarske osmake koji razmišljaju o odabiru škole pružili su stručnjaci iz Gimnazije, i tako im predstavili novi smjer na kojem će biti upisano svega 20 odabranih đaka.

Pošto je odjeljenje za računarstvo i informatiku, odjeljenje za posebno darovitu djecu, za ovo odjeljenje polagaće se i poseban prijemni ispit. Na prijemnom ispitu za upis u računarsko odjeljenje polagaće se matematika.

O profesionalnoj orijentaciji i upisu u srednju školu sa osmacima u osnovnoj školi “Bratstvo” razgovara se tokom cijele godine.

Budućim srednjoškolcima današanja prezentacija ostavila je prostora da dobro razmisle o ovom IT smjeru.

Edukacija iz oblasti informacionih tehnologija obično se vezuje za fakultete i više škole, ali je praksa pokazala da sa obučavanjem budućih IT profesionalaca treba krenuti mnogo ranije.

(Rtvnp)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.