Glas Islama vraćen na budžetsko sufinansiranje

Od 2009. godine kada je tadašnje Ministarstvo vjera ukinulo redovne dotacije listu za vjeru društvo i kulturu Glasu islama, ovo glasilo se finansiralo iz sopstvenih izvora i pomoći vjernika, i već 8 godina uspješno funkcionira bez dotacija.

Jedan od zahtjeva prema aktuelnoj Vladi, kada je u pitanju rješavanje problema Islamske zajednice, jeste i prestanak diskriminacije prema Glasu islama kada je finansiranje u pitanju.

6. marta ove godine Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju sa crkvama i vjerskim zajednicama je odobrila sredstva u iznosu od 500.000 dinara Glasu islama za 2017. godinu, po projektu koji je predložen.

Direktor Media centra IZ Salahudin Fetić je kazao da konačno, iako sredstva nisu dovoljna za realizaciju projekata našeg medija, ipak nakon 8 godina, Glas islama sa svojih naslovnica može da skine natpise „stop diskriminaciji“ te da ravnopravno funkcionira prema državnim organima sa ostalim medijima vjerskih zajednica u Srbiji.

„Nakon početka rješavanja problema vjeroučitelja, ovo je još jedan dokaz da je aktualna Vlada spremna da rješava i ostale nagomilane probleme muslimana i Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji, na čemu im se zahvaljujemo, nadajući se da će i ostali problemi, na koncu i vraćanje jedinstva Islamskoj zajednici, biti riješeni u što skorijem vremenu“, kazao je Fetić.

Izvor: SANA

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.