Hutba u Priboju Muftije hfz. Abdurrahmana ef. Kujevića

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je hutbu u Hasanaginoj džamiji u Priboju na temu ” Blagodati Uzvišenog Allaha prema nama” sa posebnim osvrtom na blagodat jezika i govora.

Svaka blagodat i svako dobro koje imamo je od Allaha. Zato kada bismo htjeli da nabrojimo Njegove blagodati prema nama nebismo ih mogli obuhvatiti. Jezik je organ koji je izvor svakog dobra i zla na oba svijeta. Preko jezika čovjek može izraziti istinu, postići najviše stepene u džennetu i zaslužuti Allahovo zadovoljstvo a isto tako jezikom može napraviti svaku vrstu zla, zaraditi srdžbu Stvoritelja i najdublje katove u džehennemu. Stoga je mnogo važno da budemo svjesni ove činjenice i da govorimo samo ono što je lijepo i dobro te da širimo pozitivnu energiju. To je jedan od najljepših načina da se popravi stanje kod pojedinaca, porodica i zajednice.

U tom smislu je uzet i zavjet od ljudi kada je Uzvišeni rekao u prevodu značenja na bosanskom jeziku : ” I ljudima govorite samo ono što je lijepo”. rekao je između ostalog muftija Kujević.

Informativna služba Muftijstva.

 

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.