Iftar sa Reisu-l-ulemom – Islamska zajednica je povezivala Bošnjake

U petak 1. juna 2018. godine u etno restoranu Gaziya u Novom Pazaru, Mešihat Islamske zajednice u Srbiji organizovao je iftar sa reisu-l-ulemom IZ-e u BiH dr. Husein ef. Kavazovićem.
Iftaru je prisustvovao predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, narodni poslanik akademik Muamer Zukorlić, bošnjački funkcioneri u ministarstvima R. Srbije, članovi Mešihata, rukovodioci ustanova Islamske zajednice, predsjednici, glavni imami i imami sandžačkih medžlisa, te ostali uposlenici Islamske zajednice.
Nakon uvodne riječi muftije Dudića, prisutnima se obratio reisu-l-ulema Kavazović naglasivši da mu je drago što se nalazi u Novom Pazaru.
“Drago mi je da smo danas u mjesecu Ramazanu imali prilike klanjati džumu zajedno ovdje u Sandžaku u džematu u Brodarevu i iskazati svoje veliko zadovoljstvo onim što sam vidio i čuo u susretu sa našim džematlijama. Vjerujem da je zajednica koju je ustanovio Muhammed s.a.w.s. upravo ova zajednica ovdje u Sandžaku i naša zajednica u BiH, koje na svom putu upravo svojim naporom i trudom nastoje oživjeti duh onoga sa čime je došao Poslanik s.a.w.s. Naša Islamska zajednica, povijesno gledajući, uvijek je bila ona armatura koja je povezivala naš narod, čuvala njegov vjerski identitet.”
Predsjednik Mešihata muftija Dudić je uoči akšamskog ezana uputio dovu, a na kraju iftara dovu je proučio šejh Muhamed el Matrudi.
 
SANA

Sandžak

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.