Iskušenja

Nekada su se mnogo voljeli. Svi iz čaršije pamtili su ih kao veseli zaljubljeni par. On je morao poći u drugu zemlju kako bi zaradio nešto novca od čega bi mogli da započnu novi zajednički život. Sa ogromnom tugom su se rastali i zarekli na vjernost: on njoj da će se vratiti za  godinu dana, a ona njemu da će ga čekati. Međutim, stvari su pošle drugim tokom, kada je on u stranoj zemlji sreo drugu mladu djevojku u koju se zaljubio, te prekršio obećanje dato svojoj Almi, dok ga je ona i dalje sa ljubavlju i čežnjom čekala

Na ovome svijetu ne postoji nijedan čovjek kojem sve u životu ide uvijek onako  kako je to zamislio i kako bi želio. Ne postoji čovjek kojega ne tište neke brige i problemi, samo što su neki ljudi u stanju da, zbog tih briga i problema, čak i “ruku na sebe podignu ”, počine samoubistvo, neki sjednu i kukaju nad svojom sudbinom,  dok neki svakom problemu optimistično pristupaju i trude se da ga riješe na najbolji mogući način, a za svaku nedaću kažu: “Elhamdulillah”, svoju tugu, bol i brigu ublažavaju dovom i vjerom u Allaha.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.