IUNP nastavlja stipendirati najbolje studente

Dugogodišnja tradicija njegovanja i razvijanja kvalitetnog kadra, studenata, kvalitetnih obuka i seminara predstavlja sliku Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. U teškim vremenima i lošoj ekonomskoj situaciji, uprava Internacionalnog univerziteta dodijelila je stipendiju još jednom studentu na master studijama.

Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru nastavlja sa stipendiranjem najboljih studenata. Za kvalitetan četverogodišnji rad i uspješno ostvaren prosjek, prorektorica za nastavu svečano je prilikom odbrane diplomskog rada dodijelila stipendiju za master studije talentiranom Demiru Kijevčaninu.

“Na njegovim radovima kroz 13 različitih perspektiva možemo primjeniti koliko je sam način studiranja za njega bio bitan tj. do kojih saznanja je došao. On se poigrao svjetlošću, a samim tim nama pokazao da svjetlost dolazi zapravo iz njega samog. Shodno tome uprava Internacionalnog univerziteta je donijela odluku i nagradila ovakvog studenta stipendijom za master studije” – istakla je prorektorica Dr. Amela Lukač-Zoranić.

Porodica i prijatelji najveća su podrška, ali i svjedoci kvalitetnog obrazovanja, učenja, ali i razvijanja talenata i slobodne misli kod studenata.

Majka Demira, Azra Kijevčanin je kazala: “Od vrha da krenemo, znači, od rektorata pa do svih saradnika, profesora, pa i do pomoćnih radnika uvijek su bili uz njega. Pa se u ime svoje porodice zahvaljujem i na finansijskoj podršci, a sad naravno još na ovom lijepom trenutku gdje je on dobio poklon master studije, što će za njega mnogo značiti da ide dalje i da napreduje u svom talentu.”

Internacionalni univerzitet, prema riječima prorektorice će nastaviti podržavati studente kroz kvalitetan kadar, odgovarajuće uvjete, ali i kroz vidove stipendiranja najboljih studenata.

 

 

SANA – DŽANA DŽANKOVIĆ

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.