To je Allah, pa kako da ga ne zavoliš

Najčudnija stvar jeste da Ga upoznaš, a zatim Ga ne zavoliš; da čuješ Njegovog glasnika kako te poziva, a zatim odložiš svoj odziv;
da znaš kako je vrijedna i unosna trgovina s Njime, a potom trguješ s nekim drugim!

Da znaš veličinu Njegove srdžbe, a nakon toga Mu se suprotstavljaš!; da poznaješ gorčinu usamljenosti u gr.iješenju prema Njemu, a zatim ne težiš za lijepim ugođajem i osjećajem prijatnosti u pokoravanju Njemu; da osjetiš tjeskobu i potištenost srca kad ne slušaš Njegove riječi ili o Njemu, a potom ne čezneš za osjećajem širokogrudnosti i smiraja slaveći Ga. i dozivajući; da iskusiš gorčinu i teret vezivanja srca za nekoga drugog pored Njega, a onda ne bježiš od toga ka blagosti i ushićenju prilikom prepuštanja i okretanja k Njemu. A najčudnike od svega toga jeste tvoja spoznaja da ti On treba, da o Njemu ovisiš, a ti, i pored toga, od Njega se okrećeš i hrliš za onim što te od Njega udaljava!

ŠAPUĆEŠ ZEMLJI A ČUJE TE ONAJ KOJI JE IZNAD SEDAM NEBESA !

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.