Kad te zadesi smrt, nemoj da brineš za svoje tijelo – ono što trebaš znati…

Kad te zadesi smrt, nemoj da se brineš za svoje tijelo: muslimani će ti skinuti odjeću, skloniti nakit koji se zadesio na tebi, okupati te, zamotati u ćefine, spustiti preko tebe rastresitu zemlju… Doći će mnogi da ti isprate dženazu. Mnogi od njih će odgoditi važne poslove kako bi tebe ispratili. Tvoje lične stvari će se skloniti: ključevi, novčanik i dokumenti, cipele i odjeća, nasljedstvo podijeliti…

Trebaš znati: Da dunjaluk neće plakati za tobom, da će tvoj posao obavljati neko umjesto tebe, mjesec, dva, tri tuge u tvojoj porodici, trajat će…i to nekad prestat će. A ti… Nije ti koristilo što te ovaj hvalio, niti ti šteti što te drugi grdio. Sve se zaustavilo. Osim tvog djela. Ono je s tobom ostalo. Živ si, evo, dok ovo čitaš blijedog pogleda… Radi dobra djela, dok vremena nije nestalo. Nisu ovo samo suhe riječi…ovo je savjet meni i tebi. Niko ti nije preči. Doći će dan, kad tebi mjesto tvoje, dobro ili loše, će se reći.

Izvor: n-um.com

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.