Kako kod kuće kreirati motivirajući radni kutak?

Sve veći broj ljudi danas radi od kuće, a osim u svijetu taj je trend sve više prisutan i kod nas. Iako na prvu zvuči super, rad od kuće ima svoje prednosti, ali i mane.

Najvažnije od svega je kako ostati fokusiran na posao jer, budimo realni, kod kuće ima mnogo više distrakcija nego kad ste u kancelariji. Iz tog je razloga vrlo važno odrediti radno vrijeme, te biti izuzetno samodiscipliniran i organiziran. Također, bitan je i vaš radni kutak, a nikako se ne preporuča raditi iz kreveta ili kauča jer će vam u tom slučaju produktivnost biti jednaka nuli.

Odlučite li se za rad od kuće prvo što trebate napraviti je kreirati sami sebi motivirajući radni kutak u kojem ćete imati mira, gdje vas nitko neće ometati i gdje ćete se moći fokusirati na svoje radne zadatke.

Da biste imali motivacije za rad, uložite u kvalitetan i estetski privlačan radni stol, a isto tako odaberite i udobnu radnu stolicu, osobito ako puno vremena provodite ispred računara. Imajte na umu da vaš radni kutak ne smije bite pretrpan, već estetski čist, a dozvoljena je samo mala doza kreativnog nereda. Na stolu držite samo ono što vam je potrebno za rad, a sve ostalo pospremite u ladice. Nabavite neki lijepi rokovnik  u koji ćete zapisivati sve svoje obaveze, a isto tako možete  iznad stola staviti i okvir na koji ćete prikačiti sve što vam je bitno, šaljive razglednice, uspomene, fotografije dragih osoba…

zena.rtl.hr

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.