Kćerka Saddama Husseina na listi ‘najtraženijih terorista’

Vlasti Iraka stavile su najstariju kćerku Saddama Husseina na listu najtraženijih osoba.

Iračke službe sigurnosti prvi su put objavile spisak s imenima 60 najtraženijih ljudi, a koji pripadaju grupi Islamska država Irak i Levant, Al-Kaidi ili partiji Baath bivšeg predsjednika Saddama Husseina.

Na spisku, u čiji je uvid imala agencija France-Presse, nalazi se ime Husseinove kćerke Raghad, koja živi u Jordanu, prenosi Beta.

Na listi se nalaze 28 pripadnika ISIL-a, 12 iz Al-Kaide, kao i 20 članova Baatha, s imenima, fotografijama, funkcijama u organizacijama i zločinima koji im se pripisuju.

Otkrivanje imena

Sve su te osobe irački državljani, osim jednog Libanca, Manna Bashura, optuženog za regrutiranje sugrađana za konflikt u Iraku.

“To su najtraženiji teroristi iračkih službi sigurnosti i pravosudnih organa. Prvi put objavljujemo ta imena koja su dosad držana u tajnosti”, rekli su izvori bliski iračkim vlastima i dodali da će biti dodana druga imena.

France-Presse je ocijenio kao neobično da se na spisku ne nalazi ime Abu Bakra al-Bagdhadija, vođe grupe Islamska država Irak i Levant.

Izvor: Agencije

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.