Kim pokazao naoružanje, objavljeni snimci

Severna Koreja održala je vojnu paradu manjeg obima, dan pred početak zimskih Olimpijskih igara u Pjongčangu, u susjednoj Južnoj Koreji.

Kako navodi AP, na trgu Kim Il Sunga paradiralo je 10.000 vojnika.

Neimenovani južnokorejski zvaničnik saopštio je da je, pred toga, u defileu učetvovalo i desetine hiljada ljudi.

Prema njegovim riječima, za sada još nema informacija o tome da li je Sjeverna Koreja prikazivala i strateško naoružanje, kao što su interkontinentalne balističke rakete.

Iz Sjeverne Koreje su saopštili da je parada obilježila 70. godišnjicu osnivanja vojske.

Sjeverna Koreja je ranije najavila da će organizovati tu paradu 8. februara umesto 25. aprila kako bi obilježila 70. godišnjicu od osnivanja svoje vojske.
Vlasti Sjeverne Koreje danas su sapštile da tokom ZOI u Južnoj Koreji nemaju “nikakvu namjeru” da se sastanu s predstavnicima SAD.
“Nemamo namjeru da se sastanemo sa američkim zvaničnicima tokom naše posjete jugu”, izjavio je zvaničnik Ministarstva inostranih poslova Čo Jong-sam i dodao da Sjeverna Koreja nikada nije “molila za dijalog sa SAD” i da to nikada neće učiniti.
Dvije Koreje su dogovorile nastup sjevernokorejskih sportista na Igrama, zajednički defile na otvaranju pod zastavom ujedinjene Koreje a imaće i zajedničku reprezentaciju u ženskom hokeju na ledu.
Prva takmičenja na ZOI u karlingu i ski skokovima počinju danas, a ceremonija otvaranja na programu je sutra.

cdm.me

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.