Koalicija SDP-SDA odbila u Skupštini da ulica u Novom Pazaru dobije ime po rah. Hatidži Mehmedović!

Sandžačka demokratska partija (SDP) je prije 10-tak dana najavila da će podnijeti zahtjev da jedna ulica u Novom Pazaru dobije ime po predsjednici Udruženja “Majke Srebrenice”, Hatidži Mehmedović. Ovaj potez SDP-a pozdravile su i druge partije u Sandžaku. 

Danas je održana sjednica Skupštine grada Novog Pazara, na kojoj je gradske vlasti čiju okosnicu čini SDP-SDA koalicija, odbornik Stranke pravde i pomirenja (SPP) dr. Admir Muratović podsjetio na inicijativu da jednu od ulica u Novom Pazaru treba nazvati po Hatidži Mehmedović.

Dr. Muratović predložio da se odbornici ujedine oko ovog prijedloga i svi zajedno podrže inicijativu kojom bi se ukazalo poštovanje majki Srebrenice.

“Ja sam očekivao da danas bude hitna sjednica i da danas bude jedna od tačaka da jedna od ulica u Novom Pazaru nosi ime Hatidže Mehmedović. I mi bi zaista glasali i pohvalili sve one koji su predložili tu inicijativu. Neka to bude vaš prijedlog, ne moj prijedlog, ne prijedlog naše stranke, nego vaš prijedlog za koji ćemo mi danas glasati. Ljudi moji proći će sve ovo, proći će ovaj mandat, proći će život, proći će sve…sutra će nas oni koji dolaze posle nas pitati za neke stvari koje smo danas odlučivali. Vi možete mislite da je ovo politička demagogija, ali ja vjerujem da se u Novom Pazaru oko krupnih stvari mogu dogovoriti svi odbornici. Ne morati glasati, ja sam imao potrebu ovo da kažem.” završio je obraćanje dr. Muratović.

Prijedlog dr. Muratovića vladajuća većina nije prihvatila.

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.