LG predstavio V30S ThinQ i V30S+ ThinkQ telefone

Dan pre zvaničnog početka MWC 2018 sajma, kompanija LG je predstavila poboljšanu verziju svog najboljeg telefona iz 2017. godine. LG V30S ThinQ je telefon koji donosi LG-jev pristup veštačkoj inteligenciji (AI) na mobilnim uređajima i tome kako AI može dobar telefon da načini još boljim.

Primarno korišćenje AI algoritama telefona jeste da prepoznaje različite scene i objekte. Kada se kreiraju fotografije, AI CAM funkcija preuzima kontrolu nad podešavanjima kao što je saturacija, oštrina i kontrast, a podešava ih optimalno i bazirano na onome što vidi. Trenutno, LG V30S prepoznaje osam scena: Portrait, Animal, City, Flower, Sunrise, Sunset, Food i Landscape.

QLens je još jedna AI funkcija, ugrađena u Camera aplikaciju telefona. Dizajnirana je da omogući pretragu odeđenih proizvoda na Amazonu, kreiranjem fotografije tog proizvoda uz pomoć LG V30S. Na isti način se mogu obavljati i pretrage na Pinterestu.

Kada je pomenuta kamera u pitanju, LG donosi i novi Bright Mode sa V30S ThinQ telefonom. Mod se automatski pokreće u uslovima slabijeg osvetljenja i spaja četiri piksela u jedan radi kreiranja svetlije fotografije. Mana ovoga je što je kreirana fotografija niže rezolucije.

Kada je hardver u pitanju, LG V30S je identičan prošlogodišnjem LG V30 telefonu, sem očiglednog dodatka “S” u nazivu te oznate ThinQ koja objašnjava da telefon koristi AI. Telefon zadržava 6-inčni OLED displej, sistem sa dve kamere na poleđini, 3300mAhbateriju i Snapdragon 835 procesor. Jedino poboljšanje je implementacija 6GB RAM-a umesto 4GB, kao i povećanje skladišnog prostora sa 64GB na 128GB ili 256GB u zavisnosti od modela (LG V30S+).

LG V30S stiže u Moroccan Blue i Platinum Gray varijantama, a na tržištu će se naći u roku od dve nedelje nakon MWC 2018 sajma.

(benchmark)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.