Medresa upriličila manifestaciju u Rozajama

U ponedjeljak, 11.12.2017. godine, u Domu kulture u Rožajama odjeljenje Gazi Isa-beg medrese u ovom gradu upriličilo je manifestaciju u povodu mjeseca  rođenja Allahovog Poslanika a.s. kada je izveden prigodan program sastavljen od ilahija i kasida, citata i hadisa, poučnog dramskog komada, uz obraćanje zvaničnika Islamske zajednice i Medrese.

Manifestaciji je prisustvovao direktor Medrese dr. Rešad ef. Plojović, koji se obratio na početku programa, naglašavajući da je potrebno da muslimani bolje upoznaju Allahovog Poslanika i prihvate njegov sunnet kao model zivota, te da se ugledaju na Resulullaha u svom ponašanju i pokušaju svojim edebom po kojem je Poslanik a.s. bio poznat uticati na okruženje i na najljepši način prikazivati islam i svog uzora, Allahovog miljenika, Muhammeda a.s.

Na kraju se prisutnima obratio v.d muftije sandžačkog i rukovodilac odjeljenja Medrese u Rožajama, hfz. Abdurrahman ef. Kujević, čestitajući učenicima na kvalitetu izvedenog programa, ukazujući da su Medresa i sve ostale odgojno-obrazovne ustanove Islamske zajednice oličenje morala i karaktera kojeg nam je u amanet ostavio Allahov Poslanik a.s.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.