Medžlis Brodarevo ponos Sandžaka

Od vraćanja Malkan Čauš džamije u okvire legalnih institucija Islamske zajednice u Srbiji i uspostavljanja Medžlisa Brodarevo i novog rukovodstva prošlo je nešto više od šest mjeseci. U tom kratkom periodu je Medžlis Brodarevo oplemenio čitav brodarevski kraj. Brojni predavači iz cijelog Sandzaka i BiH su sa mimbera i kursija, kroz razne aktuelne teme predstavili kako stanovnicima Brodareva tako i brojnim gostima iz Prijepolja, Priboja, Pljevalja, Nove Varoši, Sjenice, Tutina, Bijelog Polja, Berana, Rožaja i Novoga Pazara.
Sandžak u malom kako danas ponosno kažu za Brodarevo stanovnici ovih krajeva.
Podrška brodarevaca i brodarevki nije izostala ni kod ostalih projekata ovog sandžačkog svijetla: obnova vakufskih dobara, mektebska pouka sa preko 130 djece, predavanja za žene, predavanja iz istorije Bošnjaka, razne tribine i seminari dokaz su velikog povjerenja zajednice institucijama Islamske zajednice.
Dok bi neki drugi negdje da ruše Brodarevo poručuje: “Gradite povjerenje i prijateljstva, gradite vakufe i institucije, gradite čestite pojedince i jake džemate”
Poslednja u nizu aktivnosti Medžlisa Brodarevo jeste projekat ” Družimo se sa našim Poslanikom s.a.v.s” kroz svakodnevno čitanje nekoliko predaja iz zbirke hadisa Sahihul- Buhari sa podne namaza.
Brodarevo se raduje gostima. Bujrum budite i vi dio napretka. Ponosno Brodarevo.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.