Medžlis Brodarevo ponos Sandžaka

Od vraćanja Malkan Čauš džamije u okvire legalnih institucija Islamske zajednice u Srbiji i uspostavljanja Medžlisa Brodarevo i novog rukovodstva prošlo je nešto više od šest mjeseci. U tom kratkom periodu je Medžlis Brodarevo oplemenio čitav brodarevski kraj. Brojni predavači iz cijelog Sandzaka i BiH su sa mimbera i kursija, kroz razne aktuelne teme predstavili kako stanovnicima Brodareva tako i brojnim gostima iz Prijepolja, Priboja, Pljevalja, Nove Varoši, Sjenice, Tutina, Bijelog Polja, Berana, Rožaja i Novoga Pazara.
Sandžak u malom kako danas ponosno kažu za Brodarevo stanovnici ovih krajeva.
Podrška brodarevaca i brodarevki nije izostala ni kod ostalih projekata ovog sandžačkog svijetla: obnova vakufskih dobara, mektebska pouka sa preko 130 djece, predavanja za žene, predavanja iz istorije Bošnjaka, razne tribine i seminari dokaz su velikog povjerenja zajednice institucijama Islamske zajednice.
Dok bi neki drugi negdje da ruše Brodarevo poručuje: “Gradite povjerenje i prijateljstva, gradite vakufe i institucije, gradite čestite pojedince i jake džemate”
Poslednja u nizu aktivnosti Medžlisa Brodarevo jeste projekat ” Družimo se sa našim Poslanikom s.a.v.s” kroz svakodnevno čitanje nekoliko predaja iz zbirke hadisa Sahihul- Buhari sa podne namaza.
Brodarevo se raduje gostima. Bujrum budite i vi dio napretka. Ponosno Brodarevo.

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Adbloker detektovan

Molimo vas podržite nas tako što ćete ugasiti Adbloker.