Mekkanska policija ‘uhapsila sve uključene’ u navodno istopolno vjenčanje

Nekoliko dana nakon što su se pojavili video snimci navodne istopolne svadbene ceremonije na Twitteru, saudijske vlasti su objavile da su uhapsile sve uključene, označavajući ceremoniju ‘izvedbom istopolnog vjenčanja’.

Mekkanska policija Aradijat provincije, gdje se navodno održala ceremonija, objavila je u ponedjeljak saopćenje.

“Što se tiče snimaka koji cirkulišu društvenim medijima, prikazujući mladića obučenog u žensku odjeću pored grupe drugih muškaraca, u petak je policija Aradijata obaviještena od jedne osobe, koja je prisustvovala proslavi koja se odvijala u jednom od gradskih odmarališta, da je bio šokiran kada je mladić ušao u odmaralište obučen u žensku odjeću u izvedbi istopolne svadbene scene”.

شرطة العرضيات تطيح بشابٍ ظهر متشبهاً بالنساء في مقطع فيديو مع مرافقيه وتُحيل القضيه للنيابة العامة لإكمال الإجراءات النظامية بحقهم.
.
.

“Nakon toga preduzete su  mjere da se identifikuje osoba obučena u žensku odjeću i njegovo društvo, koji su zatim uhapšeni, a njihov slučaj je upućen javnom tužiocu koji će nastaviti postupak protiv njih”, navedeno je u saopćenju.

Homoseksualnost i transvestizam smatraju nemoralnim i tretiraju se kao ozbiljni zločini. Homoseksualnost se kažnjava bičevanjem, hapšenjem ili smrću.

Vijesti o hapšenju ugušile su prve Twitter odgovore koji su pozdravljali incident kao signal modernizacije Kraljevine. Međutim, snimci su izazvali i orgomnu reakciju korisnika društvenih mreža koji su krivili ‘strani utjecaj’ za incident i opću pojavu homoseksualnosti u Kraljevini.

Štaviše, postupanje policije prema incidentu kao ‘izvedbi’ istopolne svadbene ceremonije ukazuje na to da su stavovi prema homoseksualnosti daleko od modernizovanja i da Kraljevina preferira više odbacivanje nego da prizna njegovo postojanje.

IslamBosna.ba

Pogledajte vijest na izvornom sajtu:

Mekkanska policija ‘uhapsila sve uključene’ u navodno istopolno vjenčanje

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.