Memić: U Kulturni centar uloženi milioni

Direktor novopazarskog Kulturnog centra Husein Memić izjavio je u emisiji Život grada Radio televizije Novi Pazar da je u kulturu, te u instituciju kojom rukovodi uloženo vjerovatno nakaon Beogarda najviše novca u zemlji.

Memić je govorio o važnim infrastrukturnim projektima, te velikim događajima koji će se realizovati u narednom periodu a uz pomoć grada Novog Pazara.

U Kulturnom centru u ovoj godini sprovedeni su mnogi infrastrukturni projekti čija je realizacija čekala više decenija. Renoviran je i opremljen Dom omladine, a tu je nakon 13 godina urađeno i grijanje. Rekonstruisani su i mokri čvorovi, zamjenjena je stolarija, okrečene su i renovirane sve prostorije. Trenutno se radi na sanaciji krova.

Ovih dana počinje i rješavanje problema sa klima komorama u Koncertnoj dvorani, tako da će publiku, kada radovi budu okončani čekati osjetno toplija dvorana.

(Rtvnp)

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.