Ministar odbrane Izraela: Novi rat u Gazzi je samo pitanje vremena

Samo je pitanje vremena kada će Izrael pokrenuti novu ofanzivu na Pojas Gazze, kazao je jučer okupacioni ministar odbrane, Avigdor Lieberman.

“Pitanje sljedećeg kruga borbe nije ‘hoće li’ već ‘kada’. Siguran sam da ćemo učiniti ono što je potrebno”, prenosi Jerusalem Post riječi Liebermana.

Viši izraelski dužnosnik susreo se sa načelnikom generalštaba izraelske okupacione vojske Gadi Eisenkotom, zapovjednikom Južne komande, Herzi Halevijem, koordinatorom vladinih aktivnosti na teritorijima, Kamilom Ebu Rokonom i predstavnicima Shin Beta.

“Od početka ‘Marša povratka’, Hamas je pretrpio 168 mrtvih, 4.348 ranjenih i na desetine uništene terorističke infrastrukture”, kazao je Lieberman.

“Vodimo odgovornu i snažnu sigurnosnu politiku”.

Dalje je pojasnio: “Odgovorna sigurnosna politika nije davanje odgovora bez konkretnih informacija online komentatorima, niti su novinski naslovi ili javno mnijenje. Spremni smo i znamo šta i kako uraditi”.

“Mi smo usred kampanje protiv terora u Gazzi”, kazao je okupacioni premijer, Benjamin Netanyahu tokom sastanka kabineta.

“To se neće okončati jednim udarcem. Naš zahtjev je jasan- potpuni prekid vatre. Nećemo se zadovoljiti sa nečim manjim od toga”, dodao je on.

“Do sada smo uništili na stotine Hamasovih vojnih ciljeva i svaki krug napada (izraelske vojske) je još jedan veliki udarac Hamasu”.

Prošle sedmice Izrael je izveo više od 150 zračnih napada na Pojas Gazze u kojima su ubijene tri osobe, među njima je trudnica i njezina osamnaestomjesečna beba, te je uništen kulturni centar.

IslamBosna.ba

Prikaži više

Slični članci

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.