Mnogi taksisti u Podgorici i dalje rade na divlje

Strukovni sindikat taksista Crne Gore zatražio je sastanak sa Slavoljubom Stijepovićem, gradonačelnikom Podgorice, kako bi od njega dobili objašnjenje zašto nije riješen problem nelegalnih taksista koji na podgoričkim ulicama rade “na kvaku”.

Potpredsjednik SSTCG Vesko Bjelić kaže da su za godinu dana, koliko traje obećanje gradonačelnika Podgroice da će biti riješen problem taksista, inspekcijski organi uradili malo.

“Zatražili smo sastanak sa gradonačelnikom Podgorice kako bismo sumirali rezultate. Za godinu dana, od kako nam je gradonačelnik obećao da će inspekcijski organi preduzeti sve kako bi se smanjio broj nelegalnih taksista ništa nije urađeno. Samostalni preduzetnici su prevareni jer na ulicama i dalje saobraćaju nelegalni taksisti. Stijepović nije ispunio obećanja koja je dao, tako da smo prevareni pa ćemo od njega tražiti objašnjenje ko je zakazao, da li su se organi Glavnog grada kojima je izdao naređenje da se riješi problem, oglušili o tome ili je nešto drugo u pitanju”, naveo je Bjelić.

Bjelić ukazuje da je za ovih godinu dana izostala asistencija Inspekcije rada, te da Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj nije uradio kvalitetnu analizu broja taksista.

Zbog velikog broja “divljaka”, kako ukazuje Bjelić, u pitanje je dovedena ekonomska održivost samostalnih preduzetnika. Ukoliko ne dobiju konkretne odgovore od Stijepovića preduzetnici su pripremili i scenario.

Bjelić je naglasio da na zaradu utiče i to što u januaru ima posla s obzirom da je vrijeme kada su praznici i odmori.

Između ostalog je i navodi da bi od 1. februara trebalo da startuju i fiskalne kase kako bi svako morao da izmiruje obaveze.

Izvor: CDM

Prikaži više

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close

AdBlocker detektovan.

Podržite nas tako što ćete ugasiti AdBlocker. Na portalu se nalaze samo reklame Google Adsense-a i reklame koje sami kreiramo. Ne brinite za sigurnost vašeg računara. Hvala.